HomeHeader

HO Logo

 

De wet van 21 december 2018 heeft de regels inzake de openbaarheid van de registers van de burgerlijke stand gewijzigd: overlijdensakten worden na 50 jaar openbaar en huwelijksakten na 75 jaar en voor geboorteakten blijft 100 jaar de regel. Voor vandaag betekent dit dat geboorteakten t.e.m. 1920, huwelijksakten t.e.m. 1945 en overlijdensakten t.e.m. 1970 openbaar zijn. Uiteraard is deze aanpassing een goede zaak voor het genealogisch onderzoek

De akten van voor 1911 staan al een tijdje online op de site van het Rijksarchief in België en op FamilySearch. Zelf kregen we de kans foto's te nemen van de registers van de burgerlijke stand van Okegem die openbaar zijn maar nog niet online stonden. Hier de lijst van 985 personen die overleden in Okegem vanaf 1921 t.e.m. 1970.

Je kan op iedere naam, aangeduid in kleur, klikken voor meer informatie, je komt dan terecht op de site van Johan Allard op Geneanet. Daar vind je ook een directe link naar de akte. Aanmelden op site van Geneanet kan ofwel via je Facebook account ofwel maak je zelf een account aan, dit is gratis en zonder risico. Dit kan via deze link.

Op deze site werden ook alle genealogische gegevens opgenomen uit het boek van Herman Van Isterdael, veel kans dat je dus ver geraakt in de zoektocht naar je voorouders.